Strucht/Wijlre B1 verliest van Leonidas B1, ondanks tweemaal voorsprong.

Algemeen Archief - 2014/'15
Geschreven op zaterdag 20 september 2014 22:05 door SV Geuldal.

Vandaag begon dan eindelijk de competitie. Na uitschakeling in de beker stond ons vandaag een pittige tegenstander te wachten.

Dat was namelijk Leonidas B1, zij hebben in tegenstelling tot ons vrij makkelijk de volgende ronde van de beker gehaald. Maar deze statistieken zeggen natuurlijk helemaal niets, de bal is rond dus er kan van alles gebeuren.

En in het begin lieten we dat ook zien, want we kwamen namelijk al heel snel in de wedstrijd op voorsprong. Jesper liet weer eens zijn ware kracht zien en dat is op snelheid richting het doel rennen. Niemand van Leonidas kon hem bijhouden en Jesper rondde keurig af, 0-1!

Lang konden we niet van de voorsprong genieten want al vrij snel kwam Leonidas aanzetten met de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant kwam opeens een speler van Leonidas vrij te staan en die schoot hem hard in het dak van het doel, 1-1.

Leonidas had het beste van het spel en de 2-1 leek enkel een kwestie van tijd. Maar met onze snelle voorhoede spelers bleef het gevaarlijk. Zo kwamen we ook een beetje tegen de verhouding in op voorsprong, maar wat kan ons dat interesseren. Na een prachtige lobpass van Mika maakte Denys 1-op-1 met de keeper geen fouten, 1-2!

Natuurlijk wilden we nu die voorsprong koste wat kost vasthouden tot minstens de rust. Maar helaas was dat ons niet gegund. Een voorzet vanaf de linkerkant werd niet echt lekker weggewerkt door ons, waardoor een speler van Leonidas de bal gemakkelijk van dichtbij kon binnen tikken, 2-2. Dit was tevens ook de ruststand. We konden dus terugkijken op een goede eerste helft.

We begonnen heel slecht aan de tweede helft, want binnen een mum van tijd stond Leonidas op een 3-2 voorsprong. Leonidas bleek over een goed positiespel te beschikken en speelden op die manier een speler vrij voor het doel. Deze speler schoot de bal gemakkelijk binnen. Een aderlating dus zo vlak na rust.

Het leek echter weer bijna de goede kant op te gaan toen Jesper werd weggestuurd en vrij voor de keeper kwam. De scheids floot echter voor een overtreding die Jesper eerder had gemaakt. Of het echt een overtreding was daar valt over te twisten.

Het bleef dus 3-2, maar niet voor lang. We waren helemaal op die tweede helft en Leonidas troefde ons voornamelijk af op conditioneel vlak.

Zo kwam er weer een speler van Leonidas 1-op-1 met Luuk en volgde de 4-2.
Na hands van Bram werd er een penalty door Leonidas benut en stond het dus 5-2. Het slotakkoord kwam ongeveer 5 minuten voor tijd toen een speler van Leonidas de bal hard in de hoek schoot.

Een 6-2 verlies dus in de eerste wedstrijd van de competitie. De eerste helft konden we nog goed mee met onze tegenstander, maar in de tweede helft moesten we toch onze meerderen erkennen in Leonidas.

Hopelijk volgende week meer succes als we thuis (in Wijlre) spelen tegen Geertruidse Boys B1.