Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 14 november 2016 22:26 door SV Geuldal.

Zwart-Wit uit Eys was vandaag onze tegenstander.

Wederom heeft onze leider zijn uiterste best moeten doen om voldoende spelers bij elkaar te krijgen. 12 man waren present. Eén van de spelers had zelf al aangegeven op de bank te willen starten. Of dat nog de naweëen van de Jägermeister van vorige week zijn?

Tijdens het omkleden kwamen we erachter dat één van de basisspelers nog niet aanwezig was, onze nieuwe doelpuntenmaker. Na een telefoontje met zijn vrouw bleek hij onderweg te zijn. Hij had er zin in, want bij aankomst gaf hij meteen de opdracht: ‘Schins doog dig die trainingsbrook mè weer aan!’.

Scheidsrechter Frans floot voor het begin van de wedstrijd en beide teams gingen er flink tegenaan. Zowel de mannen van Eys als de mannen van Geuldal gingen op zoek naar een doelpunt. In de eerste helft werd er echter niet gescoord. De scheidsrechter moest wel in actie komen nadat een speler van Geuldal een overtreding beging. Geel en 10 minuten op de bank was het gevolg. Overigens de enige juiste beslissing die hij al eerder had kunnen toepassen bij een speler van Geuldal.

Na rust gaan beide teams wederom op zoek naar een doelpunt. Het spel ging op en neer. In de 75 ste minuut gaat Rick na een fraaie aanval alleen op de keeper af en scoort de 1-0. Nu de nul houden en de 3 punten blijven in Wijlre. Eys neemt echter geen genoegen met een nederlaag en gaat op zoek naar een doelpunt. De spits van Eys waagt even later een schot en via de voet van een verdediger en de vingertoppen van onze Paul gaat de bal in het doel. 1-1. Echter in de laatste minuut valt er nog een doelpunt. Via de scheenkap van een verdediger van Geuldal belandt de bal in het doel. 1-2 voor Eys. Dit kunnen de mannen van Geuldal 5 niet meer rechtzetten. Een gelijkspel was verdiend geweest, maar dat is niet het geval.

Volgende week thuis (in Schin op Geul) tegen de nummer 2, Mechelen.