GD5: Goed uit startblokken tegen Gulpen!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op zondag 26 maart 2017 19:17 door SV Geuldal.

Vooraf aan deze wedstrijd was het weer eens piepen en kraken bij de leiding. Enkele afmeldingen beheerste wederom het app-verkeer voorafgaande aan deze wedstrijd. Het lijkt of het voetballen tegen Gulpen altijd deze vloek over zich heen heeft daar we de uitwedstrijd ook al met pijn en moeite bij elkaar kwamen. Maar door een noodkreet van onze Wim werden hier en daar enkele opvoedkundige wanprestaties geleverd, maar alles voor GD5!

Aangezien onze vaste laatste man naar één of andere verplichte Musical van de Lion King moest, werd er door de leiding noodgedwongen gezocht naar een oplossing. Goede keuze om hier onze vertrouwde Rob S. neer te zetten om de rust te bewaren achter in. GD5 begon scherp aan deze wedstrijd, hadden nl. goed naar de beelden van Oranje gisteren gekeken en wisten dus hoe het niet moest. Zeker te vernoemen in deze strijd is onze Maurice J. , hij was de aanjager op het middenveld die door zijn gedrevenheid het vuurtje wist aan te wakkeren. Aangezien Gulpen begon met 10 man lieten ze zich ook snel terug zakken waardoor er op het middenveld en achterhoede ook ruimte kwam. Toch is het altijd lastig voetballen om dan het eerste doelpunt te kunnen maken als de tegenstander compact staat. Maar GD5 heeft en getergde rechtshalf/buiten…..Ricky wilde even laten zien dat hij in de basis hoort. Door een geweldige actie aan de linkerkant kwam de bal voor de voeten van Ricky…..hoppa, 1-0! Alle supporters ( 3 ) stonden op de banken om te juichen……Maar, Ricky was nog niet klaar. Enkele minuten later kreeg hij de bal in zijn loop gespeeld en wist hij deze heel rustig langs de doelman te slepen…..en ja hoor, 2-0! En weer alle supporters ( inmiddels 4 ) stonden te juichen. GD5 dachten dat ze Bulgarije waren en Gulpen moest even hebben gedacht dat ze Oranje waren, echter GD5 trok door. Alsof Ricky iets bewijzen moest wist hij op een sluwe manier door de defensie van Gulpen heen te komen om een heuse hattrick te scoren….3-0, en dat in de eerst helft. Toch waren er ook speldenprikjes van Gulpen, de aanvaller van hun wist even uit de greep van onze voorstopper te komen en was net iets te snel voor onze Rob. Hij wist de bal scherp voor te zetten maar door een fabuleuze redding van onze huurling van de veteranen Marcel M, werd de 0 gehouden, wat een geweldige actie en Marcel uiteraard bedankt voor de uithulp, klasse! Uiteraard hebben we ook spitsen, en vandaag was het eens de andere spits die van zich liet horen, door en sluwe zet kwam hij voor de keeper en wist onze Wimpie het puik af te maken…4-0, wat een weelde. In de rust werd dan ook ronduit gesproken dat het lek boven was, en dat ze volgende week het lek ipv een Musical, kaarten voor de ochtend voorstelling van de plaatselijke toneelvereniging te Mechelen cadeau wilden doen, maar dit werd wijselijk afgewimpeld daar we hem volgende week weer heel hard nodig hebben. Ook werd er na het wisselen geconstateerd dat er meer dan 100 jaar op de bank aan wissels zat, zeggen en schrijven 2 personen die een respectabel leeftijd hebben.

De tweede helft begon wat rustiger, maar werd wederom kort op de bal gezeten en hierdoor zag men dat Gulpen tegen dit GD5 geen kans maakte. Toch wist op een onbewaakt moment het aanvalstrio van Gulpen een goed opgezette aanval te verzilveren, 4-1! Geen vuiltje aan de lucht als onze Wim op snelheid gretig gebruik maakt van een misverstand bij Gulpen, Wim maakt snelheid en passeert vakkundig de keeper van onze tegenstander, maar doordat hij dit deed met een iets te hard geschoten bal, moest hij nog aan de bak om de bal in het doel te deponeren, en ja hoor….de keeper weet Wim toch nog in te halen en gooit zich op het goddelijke lichaam van onze Wim! Bal naast, Wim geblesseerd en scheid geeft hoekschop, of…..de gemoederen lopen op en gelukkig weet onze aanvoerder de scheids toch te overtuigen dat het een pingel is……Rob S. komt vol zelfvertrouwen naar de stip en legt de bal onder luid protest van Gulpen op de elf meter, neemt een aanloopje en….laat het netje bollen, 5-1! Wat een weelde voor GD5, maar ook een aderlating, Wim strompelt naar de kleedkamer en is serieus uitgeschakeld. Hierna weet Gulpen toch nog het slotakkoord te geven, door wederom een onoplettendheid van de verdediging de eindstand van 5-2 op het scorebord te laten noteren.

Bij het verlaten van het veld geeft onze scheids nog een welgemeend compliment aan het elftal….super gevoetbald, met name de eerste helft, het was een genot om jullie te mogen fluiten….danke Hans!

Hiermee mogen we de douche opzoeken en is iedereen tevreden, en zeker als er in de kantine een heerlijke combi staat te wachten…erwtensoep met bier ( zie foto )!

Volgende wedstrijd is RKSVB 3 uit….Met deze wedstrijd in gedachte en vechtlust voorop zijn we zeker niet kansloos!!!!