GD5: Als de scheids een punt wil maken, dan pakken wij er drie!

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op maandag 22 mei 2017 21:36 door SV Geuldal.

De aanloop naar de voorlaatste wedstrijd was rustig te noemen. Er bleek genoeg manschap te zijn om een lekker pot voetbal op “de Wei”te leggen. Uiteraard waren we wederom erg blij met de inmiddels vaste uithulpen: Bram, Stephan en Niels….mannen super bedankt! Het enige wat er leefde was de oproep van onze Stobbie, dat we enkele datums in onze agenda moeten zetten en voor wie er zin heeft zich moet opgeven voor het miniveldvoetbal-toernooi van as donderdag! Ook is hij ambassadeur namens GD voor onze TV Tempo tennisclub, leden werven heeft hij inmiddels tot en kunst verheven. Aangezien de tegenstander de dag van te voren een feestje op de club hadden gehad en de sporen op het hoofdveld nog waren te zien, mochten wij op veld twee onze messen gaan slijpen om tegen een gemotiveerd Sportclub aan te treden.

De muziek schalt nog door de speakers als de wedstrijd begint, deze muziek blijft ook bijna de gehele eerste helft nogal luid klinken, maar gelukkig niet ten kosten van de concentratie van ons GD 5……of? Sportclub is in de eerste 10 minuten zeker de bovenliggende ploeg en krijgen dan ook de eerste kansen. Enkele speldenprikken worden door GD5 redelijk goed gepareerd, echter één kleine onoplettendheid en de 1-0 ligt achter onze keeper in het net! Toch laat GD5 zijn kwaliteit weer eens zien en gaat volle bak er tegen aan. Hierdoor komen de kansen achter elkaar, alleen wil de gelijkmaker er maar niet in. Uiteraard ligt Sportclub op de loer en men kent de gouden voetbalwet! Helaas moeten we dan afscheid nemen van onze laatste man Rob, hij wordt door een of andere heks in zijn rug geschoten en kan niet verder. De rol als laatste man wordt meesterlijk door Bram overgenomen die in de tweede helft zelfs de aanvoerdersband van zijn vader mocht overnemen. Het spel blijft op en neer gaan en een doelpunt hangt aan beide kanten in de lucht. De scheidsrechter helpt hier ook een handje bij door enkele dubieuze beslissingen te nemen die uiteraard in het voordeel van onze tegenstander zijn. Hun eigen spelers weten niet wat deze goede man aan het doen is en geven ruiterlijk toe dat het fluitconcert wat hij geeft geen prijs verdient. Toch komt er de verlossing, ondanks het slechte fluiten komt de scheids er niet langs om een strafschop te geven daar de achterhoede de bal vakkundig met de hand verdedigd, een knap kunstje…maar gezien. Roy neemt de strafschop rustig en weet ons op gelijke hoogte te brengen. Dan is het doorzetten voor GD5 om op zoek te gaan naar de voorsprong, maar ook opletten geblazen. Door een fabuleuze redding van onze Top-keeper Paulus blijft GD5 op gelijke hoogte, maar niet lang. Een geweldige voorzet vanuit een corner komt terecht bij de tweede paal waar onze aanvoerder altijd staat te wachten om hem te koppen. Deze keer kopt hij de bal terug naar de eerste paal waar onze “comeback” Ralf Mul klaar staat om de bal in het doel te deponeren…..1-2!!!!

Met deze stand gaan beide ploegen het kleedlokaal in voor de rust en weet GD5 dat hier best wel wat te halen is.

Strijdlustig komt men dan ook het veld weer op om een leuke tweede helft te gaan ballen, echter heeft de Scheid gehele andere gedachten. Vrij snel gaat hij de stempel op de wedstrijd drukken. Bram krijgt de bal op zijn knie waarna de bal richting Keeper Paulus springt, deze pakt de bal op en Scheid fluit voor bewuste terugspeelbal. Uiteraard wordt er dan wat commentaar geleverd, echter onze Scheids is hier niet echt van gecharmeerd en stuurt Bert en Ralph S naar de kant met een Gele kaart wegens onheus gedrag richting wedstrijdleiding. Gelukkig wordt de indirecte vrije trap door Sportclub om zeep geholpen. Het klapstuk van de wedstrijd is dan dat GD5 met 9 man verder moet….geconsenteerd blijft men voetballen, maar men kan niet op tegen iemand die de wedstrijd naar zijn hand wil zetten ( zou hij op deze wedstrijd geld hebben ingezet?). De eerste beste speler van Sportclub die de zestien in rent en dmv een sliding van de bal wordt gezet, wordt gezien als een strafschop……het is niet te geloven maar zo kwamen zij aan de gelijkmaker 2-2! De spanning blijft wel in de wedstrijd, en zeker als er  zowaar een kans komt voor Ralf, deze weet te scoren en rent op de scheids af om hem te bedanken……Dat had hij beter niet kunnen doen, ook hij krijgt geel. Maar het is wel 2-3 in voordeel van GD5. Gelukkig was de tijd van de eerste twee kaarten verstreken en konden deze heren weer het veld ik komen. Sportclub was klaar voor de sloop en zeker op het moment als Niels het 2-4 weet scoren. Zelfs de scheids weet nu geen slotakkoord te verzinnen en zeker niet als in de slotminuten onze Ralph S binnen de zestien wordt gevloerd. Roy mag wederom de bal op de stip leggen en maakt de eindstand van 2-5!

Heerlijke wedstrijd van GD5 die volgende week voor het laatst mochten aantreden tegen RKMVC….thuis in Wijlre!