Algemeen Archief - 2014/'15
Geschreven op zondag 16 november 2014 18:37 door SV Geuldal.

De C2 mocht zaterdag aantreden tegen Oranje Boys C1 en moest dus vroeg aan de bak.

Zaterdagmorgen 8.45 uur..de eerste spelers waren zelfs al voor Chris er was aan de poorten aan het rammelen in Strucht. Wild om het veld op te mogen. Datzelfde veld was nog in goede staat ondanks de vele regenval. Maar er werd wel goed afgesproken rekening te houden met doorschietende ballen en vooral ook van afstand eens op doel te schieten. Dani werd nog gewaarschuwd en blijkbaar was dat niet aan dovemans oren gericht.

Met wederom een verstrekt middenveld van Timo, Ghian, Nils en Douwe voor de verdedigingslinie van Rick Senden, Gosjan, Mitchel en Daan. En Sam en Rik Wierts in de aanval gingen we van start en werd er goed op gehamerd dat we na de glansrijke overwinning van vorige week vooral vandaag niet de punten moesten laten liggen. Onderschatting zou wel eens de kop op kunnen steken.

Gelukkig werd al snel duidelijk dat het hele team goed bij de les was. Oranje Boys staat gezien de stand op de ranglijst lager dan dat ze verdienen want ze hielden gemakkelijk stand tegen de aanvals initiatieven van ons team. Een paar flink uit de kluiten gewassen jongens zorgden voor een fysiek overwicht en onze jongens werd af en toe goed duidelijk gemaakt dat ook vandaag voor de punten gestreden moest worden.

Het veldspel liet vandaag helaas wat te wensen over en het spelen op balbezit en de combinaties maken lukte minder dan de voorgaande wedstrijden. Goed om hier komende week maar iets meer aandacht aan te geven op de trainingen. Het moest komen van wat meer individuele impulsen van onze voorhoede. Want ondanks een licht overwicht van onze kant kwam Oranje Boys er gaandeweg de tweede helft steeds gevaarlijker uit. Tot twee keer toe moest Dani dan ook zijn volle lengte gebruiken om de bal uit de rechter beneden hoek te ranselen en ons in de wedstrijd te houden.

Echter zo’n tien minuten voor rust liet de achterhoede zich wederom niet verschalken en wisten ze via een snelle uitbraak Nils aan te spelen. Die speelde de bal vervolgens tussen de verdediging van de tegenstander door en Sam vanaf eigen helft alleen op de keeper af te laten gaan. En gelukkig weet onze aanvoerder daar wel raad mee. Met twee Oranje tijgers hijgend in zijn nek scoorde hij beheerst door de bal mooi langs de keeper te krullen en de 1-0 aan te tekenen. Blijdschap maakte zich niet alleen deel van het hele team maar vooral ook van de steeds groter wordende aanhang. Nog tien minuten volhouden tot aan de rust was het motto en Michiel en Brian werden ingebracht voor de nodige versterking en body.

In de rust kregen we nog goeie tactische hulp van John en Frans die ook aangaven dat we goed ons best aan het doen waren maar dat we echt wel moesten proberen met meer ruimte tot meer voetbal te komen. Luc verving Daan en Max zou na tien minuten de aanval met frisse energie komen versterken. Lars deed hetzelfde op het linkermiddenveld en met verve.

Ondanks dat het voetbal helaas niet de gewenste impuls kreeg kwam er wel meer ruimte omdat Oranje Boys niet in alle vroegte op pad was gegaan om ons de punten te komen brengen. Ze gaven goed gas en Gosjan maakte als vanouds weer flink wat meters om de gaatjes te dichten daarbij goed ondersteund door  Mitchel, Luc en Rick die z’n plekje wel gevonden heeft op de rechtsback positie.

Na een klein kwartiertje wisten we met wat geluk wederom Sam te lanceren die op snelheid de zestien meter wist binnen te dringen. En achtervolgd door de keeper wist deze hem alleen nog maar van het scoren af te houden met een sliding die echter niet goed uitpakte voor hun maar wel voor ons. Sam ging professioneel neer en Penalty!! Dit zou de beslissing in de partij kunnen zijn en dat werd ook duidelijk in het team omdat niemand heel enthousiast de bal wilde pakken om de elfmeter te nemen. Echter wel onze Dani. Uit het doel rennend liet hij weten de pingel wel te willen nemen en daar had niemand iets op tegen. De bal lag al klaar en ongeveer in 1 loop knalde hij de bal geweldig tegen de touwen en zijn collega doelman gedesillusioneerd achter latend. Wat een kanjer! 2-0! Wedstrijd beslist.

Want ondanks dat de tegenstander de handdoek letterlijk nog niet geworpen had zorgde de geruststellende voorsprong wel voor wat meer rust bij spelers maar vooral leiding en aanhang. Met nog enkele wissels door te voeren werd het spel er jammer genoeg nog steeds niet beter op maar was er wel nog iemand in ons team die nog niet helemaal klaar was vandaag.

Nils kreeg het namelijk nog twee keer op z’n heupen en maakte duidelijk dat hij een echte killer is voor het doel. Met twee prachtige individuele acties liet hij de verdediging en keeper kansloos en scoorde hij zowel de 3-0 als de 4-0 op vrijwel identieke wijze. Met wat meer samenspel voor doel had het zelfs nog meer kunnen worden maar dat zou echt totaal geflatteerd zijn. De verhoudingen in het veld lagen toch wel heel dicht bij mekaar vandaag en de 4-0 eindstand was zelfs wat aan de hoge kant tegen een super sportieve tegenstander.

Wederom 3 punten en na 7 wedstrijden staan we met 21 punten alleen bovenaan. Geweldige prestatie van een super team dat elke week weer opnieuw laat zien tot wat ze in staat zijn. Compliment heren, volhouden zo! Volgende week uit tegen Schimmert C1 om 12.30 uur.

Veel plezier zometeen met Oranje en een fijne zondag!