Aftrap van een nieuw seizoen…

Algemeen Archief – 2016/’17
Geschreven op zondag 25 september 2016 17:16 door SV Geuldal.

Daar stonden ze dan…hun eerste competitiewedstrijd. Klaar voor de “ouverture” ….. na wat bekerwedstrijden als oefenwedstrijd te zien was het vandaag eindelijk zover….Helaas moesten we zonder Julian aantreden. Maar het gehele team was er klaar voor….Sem als doelman…Gabriel, Niek en Siem als verdediging, Youssef en Fenna op het middenveld en Max en Mik als spitsen. We speelden tegen Berg’28 2de jaars U9 ( vroeger F….). Als eerste jaars sloegen we geen verkeerd figuur, integendeel. Het publiek kreeg met vlagen een erg leuke partij voorgeschoteld. Ofschoon Sem er al redelijk snel enkele voorbij had zien komen…kwam er voor ons loon naar werken. Een aanval van ons was zo dreigend dat de tegenstander geen andere oplossing zag dan er een eigen goal van te maken mede door de geweldige inzet van Niek. Het grootste deel van de wedstrijd vond op onze helft plaats. Maar de uitvallen werden keer op keer gevaarlijker…..Super Mik liet voor de pauze nog even van zich spreken en zette de ruststand op 2-4. Met nog een helft te gaan zat er meer in…
Na de thee (voor ons nog limonade…) ging het spel met veel inzet verder.
Met enkele verschuivingen in de opstelling probeerden we het tij te keren.
Fenna en de mannen….super gedaan. Fenna speelde op het middenveld een belangrijke rol….tussen al die grotere jongens speelde zij een sterke tweede helft… Max maakte meters op het veld, hij was voor en achter te zien en voorkwam vaker een serieuze doelkans voor Berg. Nog even en hij maakt zijn doelpunt……Gabriel had de handschoenen gekregen van Sem en probeerde zo het doel “schoon” te houden. Klasse Gabriel, je hebt enkele geweldige reddingen verricht…Niek, was achter de rots in de branding…maar tegen enkele golven kon ook hij niet op…toch zie je nu al dat hij van achteruit voor een goede opbouw kan zorgen. Met Siem hebben we de elegantie en de souplesse in de verdediging. Frivool draaide hij enkele keren de tegenstander dol en speelde de bal mooi in de ruimte voor een eigen aanval, Top.
Met Youssef op het middenveld hebben we een snelle speler die tot heel veel in staat is…zowel in de aanval als in de verdediging zal hij tot mooie acties komen, die basis zag je al in zijn spel. Dat kon je ook zien in het spel van Sem. Hij kon het de tegenstander in de tweede helft veel moeilijker maken dan in de eerste….Maar wanneer hij het op de heupen had…dan was hij net als Max op het juiste moment op de juiste plek.
En dan Mik….onze superspits…hij is sterk aan de bal en tovert soms een erg mooie actie uit zijn hoed….met twee doelpunten bracht hij de einduitslag op…3-8.
Wij ( Roy en ik) zijn erg trots…hier zit veel energie, voetbalplezier en fairplay in..we maken er samen een mooi seizoen van…